Harkitsetko polkupyörän hankkimista? Tässä on kymmenen syytä, jotka kannattaa pitää mielessä ennen sähköpyörän ostamista.
Sähköpyörän ostoopas
1. Aloita tarpeistasi
Ennen kuin tiedät, minkä tyyppinen sähköpyörä sinun pitäisi ostaa, on hyvä kartoittaa tarpeesi – kuinka usein aiot käyttää pyörääsi, kuinka kauan pyöräilet, aiotko käyttää sitä pyöräillessäsi töihin vai enemmän urheiluharrastuksissa? Haluatko tilaa kaikille lapsille? Kun olet kartoittanut tarpeesi, sinun on helpompi valita itsellesi sopiva malli.
2. Valitse pyörä tarpeen mukaan
Kun tunnet tarpeesi, on aika tutkia, mikä pyörä sinulle sopii parhaiten – meillä EvoBikessä on sähköpyörä kaikille.
3. Moottori
Sähköpyörän moottori voi sijoita eri paikoissa ja sen sijainti vaikuttaa jossain määrin pyörän toimintaan. Useimmissa sähköpyörissämme on tunnetun Bafang-laatumerkin moottorit. Sähköpyörissä on kolme eri paikkaa moottorille: napamoottori etupyörässä tai takapyörässä ja ns. keskimoottori, joka sijaitsee kampiosassa. Etupyörän moottori on normaalisti käytettävissä, kun polkupyörässä on jalkajarru, kun taas takapyörän moottori on yleinen pyörissä, joissa on ns. pinta-asennetut vaihteistot. Napamoottori soveltuu erittäin hyvin kaupunki- ja maantiepyöräilyyn. Ne antavat hyvän nopeuden, tuntuvat erittäin tehokkailta ja ovat keskimoottoreita edullisempia. Napamoottoreilla varustetut sähköpyörät ovat todella edullisia. Napamoottorilla varustetuissa sähköpyörissä on anturi, joka tunnistaa polkemisliikkeen ja aktivoi sitten moottorin. Ohjaustangon ohjauspaneelin avulla voit määrittää tarkalleen, kuinka paljon moottoriapua haluat Keskimoottori on yleensä hieman kalliimpi ja erittäin mukava, jos pyöräilet paljon esimerkiksi jyrkillä rinteillä. Keskimoottori aktivoituu paineanturilla, antaen enemmän moottoriapua, kun pyörää poljetaan kovemmin. Jos polkeminen muuttuu yhtäkkiä raskaaksi, etkä ennätä vaihtaa pienemmälle vaihteelle, paineanturilla varustettu moottori antaa lisäapua, vaikka polkisitkin aiempaa hitaammin. Paineanturilla sinun ei tarvitse säätää moottorin tehoa sähköpyörän ohjauspaneelin kautta niin paljon kuin paineanturi säätelee moottorin apua.
4. Akku ja kantama
Moottori ja akku vaikuttavat yhdessä sähköpyörän kantaman pituuteen. Tietysti myös monet muut tekijät vaikuttavat, kuten tienpinta, rengaspaine ja kuinka mäkinen ajoreitti on. Joissakin polkupyörissämme akku on tavaratelineen alla, kun taas toisissa akku on kiinnitetty runkoon. Sähköpyörämme on varustettu litiumakuilla, joissa on Samsungin tai LG:n brändikennot. Mikä brändikennoissa on myönteistä? Nämä kennot ovat yleensä korkealaatuisempia kuin "nimettömät" akut. Näillä tunnetuilla toimittajilla on lisäksi täysin erilainen politiikka tärkeillä aloilla, kuten työolosuhteet ja ympäristönäkökohdat tuotannon aikana.
5. Vaihteistot
Vaihteistoja on kahta erilaista; pinta-asennetut ja napavaihteet. Pinta-asennettuja vaihteistoja käytetään tavallisesti urheilullisemmissa sähköpyörissä ja niiden takapyörässä on yleensä useita näkyviä hammaspyöriä. Näiden vaihteistojen välityssuhde on suuri, ts. pienimmän ja suurimman vaihteen välinen ero on erittäin suuri. Suosittu vaihteisto niille, jotka pyöräilevät hieman pidempiä matkoja. Napavaihteiston takanavan sisällä on ns. planeettapyörästö. Nämä vaihteistot ovat erittäin luotettavia, eivätkä vaadi lainkaan huoltoa. Napavaihteisto on ainoa vaihtoehto, jos haluat sähköpyörän, jossa on jalkajarru. Napavaihteistolla varustettuja sähköpyöriä on saatavana joko kolmella tai seitsemällä vaihteella, molemmat Shimanolta. Vaihteiden määrä vaikuttaa siihen, kuinka helposti ja tehokkaasti voit ajaa sähköpyörälläsi, aivan kuten tavallisellakin pyörällä.
6. Jarrut
Jarrut ovat luonnollisesti tärkeitä sähköpyörässä. Sähköpyörissä on erilaisia jarrutyyppejä, joilla kaikilla on omat etunsa. Vannejarrut ovat pieniä jarrupaloja, jotka jarruttavat suoraan vanteeseen. Yleisimmät vannejarrutyypit ovat ns. V-jarruja. Niitä on useimmiten tavallisissa polkupyörissä, eivätkä ne ole kovin yleisiä sähköpyörissä. Pyöristämme vain Evobike Travel -taittopyörässä on vannejarrut. Levyjarrut ovat tehokkaita ja toimivat hyvin kaikissa sääolosuhteissa. Levyjarru voi olla joko mekaanisia (varustettuja teräsvaijerilla) tai hydraulisia (öljynpaineella toimivia). Hydrauliset jarrut ovat paljon tehokkaampia ja ne säätyvät itsestään jarrupalojen kuluessa, mikä on käytännöllistä. Jalkajarrulla jarrutetaan polkemalla polkimilla taaksepäin. Nämä järjestelmät ovat osoittautuneet luotettaviksi vuosien varrella ja niitä käytetään klassisissa sähköpyörissä, joissa on napavaihteisto.
7. Takuu
On tietysti tärkeää tutkia, mitä takuita valitsemallasi sähköpyörällä on. Me Evobikessä olemme erittäin ylpeitä takuistamme ja uskallamme sanoa, että meillä on markkinoiden parhaat takuut sähköpyörille. Annamme aina kahden vuoden takuun sähköpyörillemme, myös akulle, ja viiden vuoden moottoritakuun sekä kymmenen vuoden runkotakuun.
8. Mielessä pidettävää oston jälkeen
Sähköpyörille on hoitosuosituksia, kuten tavallisille pyörillekin, jotta saat kaiken irti sähköpyörästäsi. Uusille polkupyörille tulee suorittaa ensimmäinen huolto, jossa tehdään pieniä jälkisäätöjä ja tarkistetaan, ettei ruuveja ole löysällä. Tarjolla on myös neuvoja sähköpyörän varastoimisesta talvella tai tarkastuksesta kevään ja pyöräilykauden lähestyessä. LUE oppaamme, jotta saat sähköpyörän omistajana tarvittavia tietoja.
3 tuotetta
Evobike Cargo Duo
Sähköpyörän ja polkupyöräkärryn yhdistelmä tunnetun Bafangin tehokkaan 250 W:n m...
Evobike Cargo Duo Box
Evobike Duo Cargo Box on erinomainen sähköinen boksipyörä koko perheelle. Tehokk...
Evobike SPORT-9 Mid-Drive 250W - Naisten
Arvosteltu 5/5 Aftonbladetin suuressa sähköpyörätestissä! Nimettiin testin parha...