Opas sähköpyörän ostamiseen

Sähköpyörät ovat vallanneet kaupungit ja pyöräilyn vauhtihirmuilla on nykyään valtavasti varaa valita eri mallien, brändien, kokojen, tehojen, akkujen ja moottoreiden välillä. Jotta sähköpyörän hankinnasta tulisi edes hieman helpompaa ja löytäisit omiin tarpeisiisi sopivan menopelin, olemme koonneet tälle sivulle kaiken olennaisen tiedon, jota tarvitset sähköpyörän ostamiseen. Autamme myös mielellämme sinua henkilökohtaisesti löytämään juuri sinulle sopivan mallin. Lähetä viestiä asiakaspalveluumme info@evobike.fi, niin jutellaan lisää.

Miksi sähköpyörä?

Sähköpyörä on kätevin tapa liikkua esimerkiksi kaupungissa tai taittaa työmatkat. Sähköpyörän avulla olet riippumaton julkisen liikenteen aikatauluista, ei siis enää bussin odottelua, junasta myöhästymistä tai aamuruuhkassa seisomista. Sähköpyörällä pääset nopeasti paikasta toiseen ilman ponnisteluja, eli voit sanoa hyvästit hikoilulle ylämäissä ja suihkurumballe työpaikalla. Sähköpyöräily on yksi edullisimmista ja ympäristöystävällisimmistä tavoista liikkua, ja sääkin on vain asennekysymys! Sähköpyörällä säästät aikaa, rahaa, luontoa ja todennäköisesti myös hermoja. EvoBikeltä tilatessasi saat laadukkaista osista (esim. Shimano ja Bafang) rakennetun pyörän pitkällä takuulla toimitettuna suoraan ovellesi.

Millainen pyörä?

Sähköpyörää ostaessa on muutama asia, jotka kannattaa ottaa huomioon. Olemme alapuolelle koonneet yksityiskohtaista tietoa kaikesta siitä, mitä tarvitset sähköpyörän ostoon aina pyörän käyttötarkoituksesta tekniseen tietoon pyörien eri osista. Toivomme, että tämä tietopaketti helpottaa juuri sinulle sopivan pyörän löytämisessä.

Sähköpyörän tarkoitus

Sähköpyörää ostaessa on tietenkin aina ensin hyvä miettiä, millaiseen tarkoitukseen pyörä tulee. Haluatko ajoneuvon taittaaksesi työmatkan nopeasti vai etsitkö esimerkiksi lisätehoja maastolenkeille? Meiltä löytyy useita eri malleja eri tarkoituksiin niin miehille kuin naisillekin. Klassiset kaupunkipyörät kolmella vaihteella sopivat ajoon pyöräteillä ja ovat tyylikkäitä muotoilultaan. Sporttisemmat pyörät sopivat pidemmille matkoille ja vaihtelevaan maastoon. Maastopyörät taas ovat erinomaisia metsään, poluille ja kovempaan menoon. Taitettavat pyörät ovat hyvä vaihtoehto, jos haluat kuljettaa pyörää aina mukanasi ja tavarapyörien mukana taas kulkee aina kaikki mitä tarvitset, lapset ja lemmikit mukaan lukien.

Sähköpyörän hinta

Hinta on tietenkin tärkeä tekijä pyörään investoitaessa. Sähköpyörien hinnat vaihtelevat markkinoilla aina alle 1000 eurosta 15000 euroon riippuen niin merkistä kuin ominaisuuksistakin. Kannattaa kuitenkin pitää mielessä, ettei kallis hinta aina takaa laatua. Meillä Evobikellä sähköpyörien hinnat vaihtelevat 1000 eurosta 2500 euroon ja hyvän, laadukkaan pyörän löytää varmasti valikoimastamme tällä hintahaarukalla. Kuinka paljon pyörään kannattaa käyttää rahaa riippuu esimerkiksi käyttötarkoituksesta ja siitä, kuinka paljon tulee pyörää käyttämään. Laadukkaan ja kestävän sähköpyörän voi ehdottomasti löytää hyvään hintaan!

Sähköpyörien mallit

Pyörän mallin valinta riippuu pitkälti ajajan koosta, käyttötarkoituksesta sekä halutuista ominaisuuksista. Pyörissä on eroja esimerkiksi akkukapasiteetin, vaihteiden määrän, renkaiden koon ja värien suhteen. Jos esimerkiksi etsit ketterää, tyylikästä pyörää kaupunkikäyttöön, on klassisen kaunis Evobike CLASSIC varmasti hyvä valinta niin miesten kuin naistenkin rungolla. Maastoon taas sopii esimerkiksi Evobike XRE, joka erinomaisella suorituskyvyllään sopii rajumpaan käyttöön esimerkiksi metsäpoluille. Valikoimastamme löytyy varmasti jokaiselle sopiva pyörä eri käyttötarkoituksiin markkinoiden parhaalla hinta-laatusuhteella.

Sähköpyörän koko

Meidän kaikki pyörämme ovat “one size fits all”-mallisia. Ohjaustankoa sekä satulaa voi säätää ajajan mittasuhteisiin sopivaksi, joten pyörän voi helposti säätää melkein minkä kokoiselle pyöräilijälle tahansa.

Sähköpyörän moottori

Sähkömoottori käynnistyy polkemisen alkaessa ja pysähtyy kun polkeminen lopetetaan tai kun pyörä saavuttaa maksiminopeuden, joka on lain mukaan 25km/h. Kaikissa pyörissämme on mahdollisuus säätää moottorin avustusta helposti eri tehoille pyörän ohjaustangossa olevan LCD- tai LED-näytön avulla. Pyöristämme löytyy avustustehoja pyöräkohtaisesti kolmelta, viideltä ja kuudelta eri tasolta. Se, kuinka paljon eri avustustasoja tarvitset, riippuu pyörän käyttötarkoituksesta. Voit myös sammuttaa moottorin halutessasi ja ajaa pyörää kuten tavallista polkupyörää ja vaihtaa vaihteita vastuksen ja nopeuden mukaan.

500W-sähköpyörät

500W-sähköpyörissä avustus menee normaalitilassa pois päältä, kun 25km/h-nopeus saavutetaan. Suojaamattomassa tilassa moottori avustaa jopa 35-40km/h asti. Ostajan pitää kuitenkin pitää mielessä, että 500W-pyörä pitää lain mukaan rekisteröidä ja sille pitää hankkia liikennevakuutus, mikäli pyörällä haluaa ajaa täysillä tehoilla julkisesti. Tätäkin ominaisuutta voi kontrolloida LCD-paneelista 500W-tehoisissa pyörissä. Lisää aiheesta voit lukea sivuiltamme kohdasta “Lainsäädäntö”.

Sähköpyörän akku

Sähköpyörien akuissa on valtavasti valinnanvaraa ja eroja. Akku on yksi sähköpyörän tärkeimmistä ominaisuuksista ja se vaikuttaa pyörän suorituskykyyn valtavasti. Kaikissa pyörissämme on laadukas litiumakku mallista riippuen joko Samsungin, LG:n tai Panasonicin erittäin suorituskykyisillä soluilla. Akun sijainnissa on myös eroja, pyörän keskiosassa sijatseva akku tekee pyörästä tasapainoisamman, kuin tavaratelineen alle sijoitettu akku, mutta suurta eroa se ei pyörän ajettavuuteen tee. Akku on helppo ladata joko sen ollessa kiinni pyörässä tai sen voi myös irrottaa ja ladata muualla. Akku ladataan pyörien mukana tulevalla laturilla. Valitettavasti akut eivät ole ikuisia ja myös meidän akkumme menettävät suorituskykyä ajan kuluessa. Akkujen kesto on noin 1000 latausta, mutta niiden kestoon vaikuttaa usea tekijä ja täten akun eliniät ovat vain arvioita. Akku on kuitenkin helppo vaihtaa uuteen tarvittaessa. Voit myös ostaa useita vara-akkuja esimerkiksi pidemmille pyöräreissuille. Jos haluat ostaa lisäakun, voit löytää tarvitsemasi helposti tältä sivulta: https://evobike.fi/sahkopyorat/muut-tuotteet/sahkopyorien-akut.html. Voit myös lukea lisää akuista akkuoppaastamme: https://evobike.fi/akkuopas.

Akun päivittäminen tehokkaampaan

Useimmissa pyörissämme on mahdollisuus päivittää akku jo ostovaiheessa vahvempaan. Ole yhteydessä asiakaspalveluumme info@evobike.fi niin autamme päivittämään akun.

Sähköpyörän kantama

Se, kuinka pitkään täydellä akulla pystyy ajelemaan, riippuu akun kapasiteetista, mutta myöskin paljon esimerkiksi käytettävästä avustustasosta, ajopinnasta, maastosta, ajajan painosta, renkaiden ilmanpaineesta ja ilman lämpötilasta. Akun täyteen lataaminen kestää neljästä kuuteen tuntia ja täydellä akulla ajelee noin 35-60 kilometriä meidän pyörillämme, riippuen kuitenkin yllämainituista olosuhteista. Kuinka suuren kantaman tarvitset pyörääsi riippuu paljon pyörän käyttötarkoituksesta, kauppareissuille riittää pienempi kantama kun taas esimerkiksi retkille tarvitaan taas suurempi kantama. Voit myös ostaa vara-akkuja pidemmille pyöräretkille.

Sähköpyörän vaihteet

Sähköpyörissämme on sekä vaihteet että sähköavustus. Voit siis optimoida avustuksen sekä vaihteet, jotta löydät joka tilanteeseen sopivan vastuksen ja tehon. Vaihteiden tarve riippuu erityisesti pyörän käyttötarkoituksesta. Vaihtelevaan maastoon voi tarvita suuremman määrän vaihteita kun taas tasaiseen ajoon riittää hyvin kolme vaihdetta. Meidän malleistamme löytyy pyöriä niin 3-, 6-, 7-, 8- kuin 27-vaihteisinakin, joten jokaiselle löytyy varmasti sopiva malli. Sähköpyöriämme voi myös ajaa normaaliin tapaan, ilman avustusta ja vain vaihteita manuaalisesti vaihtamalla.

Sähköpyörän jarrut

Koska sähköistetyt polkupyörät ovat hieman perinteisiä pyöriä painavampia ja nopeampia, hyvät jarrut ovat erittäin tärkeä osa pyörää. Pyöristämme löytyy aina laadukkaat jarrut, mallista riippuen joko hydrauliset levyjarrut, jalkajarrut, V-jarru tai joku näiden yhdistelmistä. Useista malleistamme löytyy sekä etujarrut että jalkajarru. Se, millaiset jarrut tarvitset, riippuu paljon käyttötarkoituksesta, esimerkiksi maasto vs. kaupunkiajo, sekä omista mieltymyksistäsi jarrujen suhteen; tykkäätkö perinteisestä jalkajarrusta vai tarvitsetko pyörään vain tehokkaat käsijarrut.

Sähköpyörän näyttö

Kaikissa pyörissämme on joko LED- tai LCD-näyttö, josta voi seurata esimerkiksi akkukapasiteettia, nopeutta sekä matkan pituutta. Näytön tyyppi riippuu pyörän mallista. Näytön nappuloista voi helposti säätää moottorin avustustasoa tai vaikka sammuttaa moottorin kokonaan ja pyöräillä perinteiseen tapaan.

Voiko sähköpyörällä ajaa myös sateella?

Sähköpyörällä voi ajaa myös sateella, sähköiskun tai oikosulun vaaraa ei ole koiranilmallakaan. Pidä kuitenkin mielessä, sähköpyörässä on elektronisia komponentteja, jotka saattavat vahingoittua, jos pyörää käyttää jatkuvasti esimerkiksi äärimmäisen kovassa sateessa ilman suojausta. Kovat sääolosuhteet vaikuttavat myös akkujen toimintaan, kun lämpötila tippuu 20 asteen alle, akun kapasiteetti tippuu 0,5% yhtä celciusastetta kohti, tarkoittaen sitä, että akkukapasiteetti on 90% 0-celsiusasteen lämpötilassa ja 80% -20 asteen pakkasessa, nämä luvut ovat kuitenkin vain arvioita. Suosittelemme suojaamaan pyöräsi äärimmäisissä sääolosuhteissa, jotta voit nauttia upeista kilometreistä pyöräsi kanssa pitkällä tulevaisuudessakin.

Onko sähköpyörä kovaääninen?

Ei, sähköpyörän moottori on erittäin hiljainen, eikä sitä erota normaalin liikenteen seassa. Harjattomien napamoottoreiden ääni on niin hiljainen, että voit huoletta kuunnella lempimusiikkiasi ajaessa, eikä pyörän ääni haittaa kokemusta ollenkaan!

Pieni sähköpyöräsanakirja

Voltti (V)

Akun jännite, joka luo tehon sähkömoottoriin.

Watti (W)

Sähkövirran kulutuksen nopeus. Määrittää kuinka nopeasti moottori kuluttaa energiaa. Mitä pienempi energiankulutus, sitä pidempään virtaa riittää.

Ampeeritunti (Ah)

Määrittää sen etäisyyden, jonka ajoneuvo voi kulkea. Se määrä sähkövarausta, jonka sähkövirta kuljettaa tunnissa. Yleensä 7-17Ah välillä.

Kantama

Matka, jonka pyörällä voi kulkea täyteen ladatulla akulla. Kantamaan vaikuttaa useat tekijät kuten kuljettajan paino, rengaspaineet, ilman lämpötila, sähköavustuksen käytön määrä, ajopinta jne.

Wattitunti

Määrittää pyörän teoreettisen kantaman. Energian teho tunnissa Kun voltit ja ampeeritunnit kerrotaan keskenään, saadaan wattitunnit. Wattitunti auttaa määrittämään kuinka paljon sähköenergiaa käytetään tunnissa.

EvoBike-takuu

Sähköpyörän ostaminen on iso päätös ja siksi haluamme turvata ostoksenne parhaalla mahdollisella tavalla. Ylpeänä tarjoamme:

2 vuoden EvoBike-takuu

Tarjoamme 2 vuoden takuun kaikille EvoBike-pyörillemme.*

5 vuoden moottoritakuu

Pyörämme ovat varustettu korkealaatuisilla johtavien valmistajien moottoreilla. Tarjoamme 5 vuoden takuun pyörän sähkömoottorille.

10 vuoden runkotakuu

Pyörärunkomme ovat korkeinta laatua, kokonaan alumiinista valmistettuja. Tarjoamme 10 vuoden takuun pyörän rungolle.

* Takuu ei kata kuluvia osia, kuten renkaita ja jarrupaloja. Akuilla on yhden vuoden takuu, kun kyseessä on valmistusvirhe. Kuten kaikki muut akut, myös EvoBike-akut menettävät kapasiteettiaan ajan myötä. Takuu ei kata normaalisti aiheutuvaa kapasiteetin menestystä.

Kokeile pyörää kotona

Meille EvoBikellä on erittäin tärkeää, että olet tyytyväinen ostokseesi. Siksi tarjoamme täyden palautusoikeuden meiltä tilatessa. Voit palauttaa käyttämättömän tuotteen 60 päivän kuluessa siitä kun olet vastaanottanut tuotteet. You can return the bike within 60 days from getting the bike delivered to you when the product has not been used. Lisäksi tarjoamme mahdollisuuden kokeilla pyörää 14 päivän ajan.

Testauksen ehtona on seuraavat:

-Pyörää on kokeiltu max. 50 km

-Kaikki pakkausmateriaalit on säilytettävä ja pyörä tulee palauttaa alkuperäisessä pakkauksessaan

-Pyörä ei saa olla vaurioitunut (ei koske normaalia kokeilusta aiheutunutta kulumaa)

Jos et ole tyytyväinen ostokseesi, voit aina palauttaa pyörän palautusoikeuden nojalla, vaikka olisit testannut sitä. Ainoa, mistä maksat on palautuksen rahtikulut, jotka ovat 2€/kg. Jos haluat palauttaa pyöräsi, voit tehdä sen 14 päivän kuluessa. 60-päivän palautusoikeus koskee käyttämättömiä tuotteita.

Miksi EvoBike?

Uskomme terveeseen, ekologiseen ja hyvinvoivaan yhteiskuntaan ja haluamme olla rakentamassa ympäristöystävällisempää maailmaa pyörä pyörältä. EvoBike on laatupyörä ja se on myynyt Ruotsissa jo yli vuosikymmenen ajan. On suuri ilo tuoda pyörät nyt myös suomalaisille kuluttajille. Pyrimme tarjoamaan laadukkaita pyöriä markkinoiden alhaisimmilla hinnoilla. Olemme erityisen ylpeitä asiakkaidemme positiivisista palautteista ja pyrimme myös kehittämään pyöriämme asiakkaiden toiveiden mukaisesti, jotta jokainen löytäisi itselleen sopivan ajoneuvon. Suunnittelemme kaikki EvoBiken sähköpyörät silmällä pitäen suomalaisia korkeita laatuvaatimuksia. Käytämme sähköpolkupyörissä Shimanon kestäviä osia, jotta voimme taata korkean laadun ja pitkän käyttöiän. Meille on tärkeää, että asiakkaamme kokevat ostaneensa juuri heille sopivan tuotteen ja tämän vuoksi annamme asiakkaillemme mahdollisuuden kokeilla sähköpyörää 14 päivän ajan. Sen lisäksi meillä on 60 päivän palautusoikeus käyttämättömille tuotteille ja 2 vuoden takuu kaikille tuotteille. Tervetuloa ostoksille!Nopea toimitus


Ilmainen toimitus yli 100€ tilauksille


Hyvät hinnat


60 päivän avoin kauppa