Valtion sähköpyörä-avustus

Kansallisten ilmastotavoitteiden saavuttamiseksi on linjattu tavoite lisätä kävelyn ja pyöräilyn kulkutapaosuutta 30 prosenttiin vuoteen 2030 mennessä.

Hallituksen maaliskuussa laatimassa lakimuutosehdotuksessa arvioitiin, että sähköavusteisten polkupyörien tukeen olisi ollut käytettävissä noin 16,3 miljoonaa euroa kolmen vuoden aikana. Tukea oltaisiin myönnetty 40 615 sähköpyörän hankintaa varten. Tämä olisi tarkoittanut  sähköavusteisen polkupyörän hankintaan 400 euron suuruista hankintatukea vuosille 2018-2021, joka oltaisiin rahoitettu sähkökäyttöisten henkilöautojen hankintatukeen ja muuntotukiin varatuista rahoista.

Hankintatuen saaman vastustuksen takia lakialoitteen valmistelu päätettiin kuitenkin keskeyttää 12.4.2018 julkaistun Liikenne - ja viestintäministeriön tiedotteen mukaan. Sähköpyörien hankintatukea ei siis valitettavasti tulla toteuttamaan tällä hallituskaudella.

Me Evobikellä toivomme kuitenkin, että pyöräilyn osuus liikenteestä jatkaa kasvamistaan terveyden ja hyvinvoinnin lisäämiseksi lakialoitteen kaatumisesta huolimatta. Pyöräily on erinomainen tapa kohottaa kuntoa, säästää rahaa, aikaa sekä ympäristöä, ja olemme kaikki osana rakentamassa tulevaisuuden terveempää ja vihreämpää yhteiskuntaa. Me Evobikellä pyrimme tarjoamaan jatkossakin laadukkaat tuotteet ja edulliset hinnat, jotta jokaisella olisi mahdollisuus sähköpyörän hankintaan.

Hyvää pyöräilykautta toivottaen,

Evobike

 

Voit lukea lisää lakialoitteesta:

Valtioneuvoston verkkosivuilta

sekä

Liikenneministeriön verkkosivuiltaNopea toimitus


Ilmainen toimitus yli 100€ tilauksille


Hyvät hinnat


60 päivän avoin kauppa